Projektet Social Frihet vilar just nu men du hittar gott om information här på sidan och på våran youtube-kanal!

Prata med tjejer när du väntar på bussen

Av: Nils Johansson
Waiting for the bus like a swede

Vet inte om denna bilden är ett skämt eller om det är en verklig situation. Men jag tror vi alla har stått såhär någon gång.

 

Prata med tjejer när man väntar på bussen

 

Missförstå mig inte. På något plan tycker jag det är underbart att man i Sverige verkligen slipper prata med någon om man har en dålig dag och att man blir inte attackerad av massa säljare så fort man går in i en butik. Det jag känner är dock att detta går ut över den allmänna trevligheten och hyfsen ibland.

Ett bra exempel hände på ICA häromdagen. Jag står och funderar över vilken sylt som passar bäst till min nyinhandlade kvarg-yoghurt, då kommer en sträckt arm rakt in och roffar åt sig en burk mitt framför mig. Det enda jag vill ha är ett ursäkta eller kan du räcka mig en jordgubbssylt eller iallafall minst ett “ge hit sylten!” (-Messiah Hallberg)

Problemet är att alla gånger vi inte pratar i de små situationerna blir det jobbigare att faktiskt prata när vi verkligen vill prata. 

Busshållplatser är ett bra exempel. För de flesta är detta dötid och vore det inte roligt att träffa någon ny person istället för att störa sig på att man missade vagnen. Hur många gånger har man inte sett någon på en busshållplats som ser intressant ut. Den intressanta personen du ser har förmodligen precis som du inte sin mest underhållande stund på dagen. Du kan ändra på det.

 

 

Denna filmen visar att det krävs inget extra för att faktiskt få någons nummer och skapa intresse. Att ha en helt vanlig konversation kan faktiskt göra det lättare för tjejen att våga träffas igen. Att komma fram är ganska crazy så ibland kan det vara bra att hålla konversationen vanlig. Många tjejer vi har pratat med önskar att det skulle komma fram någon på dagen men att det aldrig händer. Det skulle vara något de skulle berätta för sina kompisar om och självklart skulle de ge den killen en chans. Det enda som står ivägen för att du ska börja prata med personen du är intresserad av är att det är läskigt. 

Jag tror jag vet vad många tänker. Det är jobbigt när folk kommer fram och pratar med en. Detta är förmodligen för att nästan de enda som pratar med främlingar i Sverige utan tydlig anledning oftast vill sälja något. Sanningen är den att om du aldrig pratat med någon spontant kommer du kanske hamna i denna kategorin de första gångerna. Att starta en konversation spontant, utan att verka needy kräver lite träning men det är värt det.

Här kommer lite tips på vad som kan starta en konversation på en bra sätt. Det som är bra här är att man lätt kan använda något i omgivningen att prata om. 

“Visste du att killar är som spårvagnar? Missar man en kan man ta nästa.”

“Vet du när bussen/vagnen går?”

“Vad är klockan?”

“Lugnt om jag sätter mig här?” Kan vara bra att säga om du sätter dig på samma bänk, då är det lättare att inleda en konversation. Fortsätt med ”Läget?”

Det går alltid att fråga något i stilen “Går den här bussen till den här hållplatsen?” Längre in i konversationen kan du erkänna att du bara hittade på det för att ha något att säga. Om ni har haft en trevlig konversation kommer han/hon inte att bry sig ändå.

Något nytt vi upptäckt på senaste är att iPhonen är ett grymt bra sätt att starta konversationer.  

I Carls fall i filmen: Vill du spela Fruit Ninja mot mig? (ett spel)

Andra saker man kan säga:

Har du testat detta spelet? Har du sett denna appen?

Eftersom alla lyssnar på musik konstant nuförtiden är en klockren konversationsstartare att fråga vad någon lyssnar på. Har du möjlighet kan du lyssna på musiktipset du fått med en gång och kanske kommentera det. Kom ihåg att vara ärlig. Vi tycker detta är jätteviktigt.

Många har en tendens att ändra sin åsikt för att någon annan ska gilla dem men det har en oftast motsatt effekt. Man behöver verkligen inte gilla samma saker för att skapa attraktion. Det är kul om man gillar olika saker och kan prata och diskutera det.

 

Carl började sin utveckling på Oslos gator när han knappt vågade säga hej till tjejer han inte kände. Läs och se på film hans utveckling i inlägget Vår utveckling mot Social Frihet inom dating del 1.

 

Vill du lära dig våga flörta med vem som helst vart som helst? Nu erbjuder vi kurser där vi coachar dig i riktiga situationer ute på stan för att du ska lära dig göra vad vi gör på filmerna. Se datecoaching!

Vill du få tips på hur du kan börja din utveckling kan du kolla in vår datingguide!

 

Diskutera

Vi har startat igång en facebooksida som handlar om bl.a. dating. Här hittar ni allt videomaterial (sådant som inte kommer upp på bloggen) intressanta tips, har diskussioner och pratar allmänt om Social Frihet. Om ni vill vara säkra på att inte missa något så glöm inte att gilla sidan! Kom in och prata med oss och andra om ämnet! 

 

Gilla Social Frihet på Facebook