Projektet Social Frihet vilar just nu men du hittar gott om information här på sidan och på våran youtube-kanal!

Nils Johansson föreläsare & komiker

 

 

Det är jag som är Nils Johansson. En en av grundarna till Social Frihet som är en ny gren inom personlig utveckling och en beprövad metod för att bli modigare!

För fem år sedan gjorde jag inte vad jag ville. Rädsla stoppade mig. Saker som att ställa en fråga på en föreläsning eller flörta med den söta tjejen i matbutiken var uteslutet för att inte tala om drömmen att stå på scen som komiker.

Vändningen kom när jag började göra vad jag var rädd för – och filma det. Detta växte till hemsidan och youtube-kanalen socialfrihet.se och sedan starten har tjejer och killar, kvinnor och män i alla åldrar sökt sig till mig för att få hjälp att övervinna sina rädslor och bygga sitt mod.

 

“Social Frihet har inspirerat mig att ta första steget, våga ta för mig och jag är inte lika blyg längre.” – Deltagare Fryshuset Göteborg

Sedan 2011 har jag föreläst runt om i Sverige och inspirerat tjejer och killar, kvinnor och män, företag, föreningar och skolor till att våga mer.

Mina föreläsningar präglas av hög energi, filmvisning, övningar och mycket humor. Tanken är att visa på film hur rädd jag har varit för att visa att det är okej att vara rädd och att nyckeln är att göra det ändå. Deltagarna får hjälp att identifiera sina rädslor och får verktyg för att i framtiden ta ett steg framåt istället för bakåt när rädslan dyker upp.

Just nu är jag aktuell med föreläsningen:

 

Vad hade Du gjort om Du hade Social Frihet? 

 

Varför denna föreläsning?

För att inspiration och utbildning lätt kan vara tråkigt eller svår att relatera till. Jag har inte bestigit Mount Everest eller vunnit VM. Men ibland…

 • står jag i pinsam tystnad i hissen
 • är jag onödigt nervös när jag ska presentera mig själv eller något jag tror på
 • vet jag inte riktigt vad jag ska säga på minglet
 • säger jag ja till något jag inte vill eller egentligen har tid med
 • kan det vara svårt att flörta med en söt främling. På dagen. Nykter
 • skjuter jag upp viktiga telefonsamtal
 • har jag svårt att visa mig svag och ta emot hjälp
 • tycker jag det är jobbigt att ställa en fråga på en föreläsning
 • är det jobbigt att gå på toa hos min tjej eller på kontoret…

Listan är lång. Och påverkar hela mitt liv.

Känner du igen dig? Då är du precis som jag och nästan alla andra.

Det handlar om rädsla för att misslyckas, sticka ut, göra bort sig och till och med rädsla för att lyckas. Det håller oss tillbaka. Jag fick nog.

Det som driver mig mest är när jag märker vad mod gör för ödmjukheten och medmänskligheten. Det är mod som krävs för att erkänna när man har fel eller inte förstår. Det är mod som krävs för att hjälpa någon i underläge. Jag är övertygad om att vi vill hjälpa varandra men det är få som vågar.

Rädsla gör oss obekväma och får oss att tro att vi inte är redo att ta chanser när de dyker upp. Vår prestation, utveckling och välmående påverkas. Ingen ska behöva känna sig begränsad. Jag vill påminna om att mod är en muskel som vi alla bör träna upp för att hjälpa varandra, nå dit vi vill och må bättre.

 

“Nils är en inspirerande energispridare som gör att man vill göra saker som man kanske inte tänkt på eller orkat. Man kan och vill relatera till honom. Inspirerande!” – Deltagare Fryshuset Göteborg

Själva föreläsningen…

följer min utveckling genom film och historier. Tillsammans tänker vi till kring vår syn på att vara osäker, få ett nej eller att det inte går som man tänkt sig. Vägen genom rädsla är att möta den, då blir det lättare nästa gång. Mod är en muskel.

Min metod är att klä psykologin och teorin i humor för att göra den praktisk, lätt att ta till sig och att använda. Jag tror att förändring och utveckling sker först när vi vågar använda teori i praktiken.

  

Du anlitar mig för att… inspirera till större mod

Vad hade det betytt för dig, din organisation, din skola eller ditt företag om:

 • ingen höll tillbaka på grund av rädsla
 • ingen drog sig för att ringa det där samtalet, säga sin åsikt eller ställa sig upp och presentera sina idéer
 • ingen drog sig för att ge kritik och feedback, och kunde ge och ta det utan försvarsställning
 • alla såg de jobbiga sysslorna som möjlighet till utveckling istället för något som lätt skjuts upp
 • kommunikationen, utvecklingen och inlärningen byggde på en prestigelös ödmjukhet där det var okej att vara rädd eller göra fel och en självklarhet att erkänna när man inte förstod

Vad tror du att det hade det gjort för er stämning, kreativitet och produktivitet?

Min inspiration leder inte till att du läser ytterliggare en bok utan att du ger dig ut och testar vad du tidigare inte vågat.

  

“Rädsla kommer alltid att försöka stoppa dig från att göra vad du vill. Att ha Social Frihet är inte att inte känna rädsla. Det är att känna rädsla och agera ändå. Vad hade Du gjort om Du hade Social Frihet?

 

Screen Shot 2013-09-17 at 11.10.23 AM

I Metro – Nils håller stand-up på Göteborgs spårvagnar

 

Föreläsningen är en timme lång, kan ges på engelska eller svenska och anpassas efter grupp och önskemål. Den kan även bokas som en två timmars workshop med en föreläsning först som följs av övningar efter paus. 

Föreläsningen kommer framöver även hållas för privatpersoner. Anmäl intresse till mig via mail så återkommer jag när datum är spikat!

 

”Nils Johansson är en av de mest skinande i den nya generationens inspiratörer. Hans tilltal är varmt, innerligt och väldigt underhållande. Han talar om allmänmänskliga rädslor på ett sätt som ingjuter mod i oss. Och bäst av allt, han talar helt från egen erfarenhet, och sin oförvägna resa genom sina egna rädslor.” – Björn ‘Natthiko’ Lindeblad – Föreläsare som gjorde succé i Sommar i P1 2012 och blev utsedd till lyssnarnas val – natthiko.org

 

Björn 'Natthiko' Lindeblad

Björn ‘Natthiko’ Lindeblad

 

“Nils passar lika bra hos gymnasieskolor som hos företag med ett ämne som är något som berör och inspirerar oss alla. Han har jobbat med alla typer av grupper, från smågrupper med 5 deltagare till större med 300.” – Filip Askviken, Metapic

  

Har du funderingar, vill ha mig som inspiratör eller tipsa mig om någonstans där du tror min föreläsning skulle göra nytta?

  

Skicka förfrågan, tips och funderingar till:  nils @ nilsjohansson.com 

 

”Nils var lätt att kommunicera med i alla steg av vårt samarbete och har ett tydligt koncept som han anpassade perfekt till just vår målgrupp. Jag imponerades av hans ärliga och öppna sätt att framföra sitt budskap på. Deltagarna var helt lyriska och exahalterade efteråt och jag mottog mail och inlägg i flera dagar efter av supernöjda deltagare. Jag rekommenderar Social Frihet av hela mitt hjärta och väntar personligen bara på nästa tillfälle att kunna samarbeta med Nils igen.” – 365 saker du kan göra – Sanne Aronsson

 

Om mig

Det är jag som är Nils Johansson. Jag har startat och driver socialfrihet.se där jag hoppas inspirera alla till att våga mer. Detta genom stand-up comedy, föreläsningar och att jag hjälper killar och tjejer att flörta nyktra på dagen. Mina mål är att jobba mot mental- och social frihet för mig själv och andra genom underhållning.

Kontakta mig via

nils @ nilsjohansson.com

0730 – 646460

LinkedIN

NilsJohansson.com

 

Nils Johansson